7 dec. 2012

Vanghelia Pandeva Dimitrova si profetiile despre ROMÂNIA | VIDEO



Vanghelia Pandeva Dimitrova si profetiile  despre
 ROMÂNIA | VIDEO
Profeţiile i-au adus faima în lumea întreagă, şi se spune despre ea că l-a egalat, ba chiar l-a depăşit pe Nostradamus. Majoritatea predicţiilor sale s-au referit la vieţile private ale oamenilor care o căutau, dar a făcut şi multe preziceri referitoare la viaţa politică internaţională, şi toate acestea s-au adeverit, după cum subliniază biografii ei.


Cercetările statistice au arătat că, de-a lungul timpului, peste un million de oameni din întrega lume i-au solicitat ajutorul. Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuţi mediumi din lume, Vanga. Pe numele complet Vanghelia Pandeva Dimitrova, s-a născut la 31 ianuarie 1911 in Strumica, Republica Macedonia de azi, într-o familie de ţărani.
A fost un copil născut prematur şi cu complicaţii. Numele ales pentru ea- Vanghelia, reprezintă o prescurtare de la Evanghelia, nume grecesc care înseamnă „purtătoarea de veşti bune”. La vârsta de 12 ani a trecut printr-un moment dramatic, care i-a schimbat definitiv viaţa.
Lipsa vederii i-a schimbat viaţa
O furtună cu vânt puternic, iscată din senin, a luat-o pe sus, târând-o departe pe câmp. A fost găsită după multe căutări, înspăimântată, acoperită cu crengi şi pietre, cu ochii plini de praf şi de nisip. Nicio încercare de vindecare nu a avut succes, astfel încât în scurt timp şi-a pierdut definitiv vederea.
În 1925 a fost primită la o casă pentru orbi din Zemun, Serbia, unde şi-a petrecut următorii trei ani învăţând să citească în alfabetul Braille, să cânte la pian, să tricoteze, să gătească.
După moartea mamei sale vitrege a trebuit să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de fraţii ei mai mici. S-a căsătorit în 1942 şi s-a mutat în Bulgaria, unde trăit tot restul vieţii. A murit la 11 august 1996, spunându-le celor apropiaţi că nu-i este teamă de acest moment. Vorbea despre moarte ca fiind “doar o trecere într-o altă lume”...
La prima vedere pare o viaţă nu prea ieşită din comun. Doar că… În perioada adolescenţei prietenele sale o rugau să le ghicească soarta. Toate prezicerile ei se împlineau şi lucrul acesta impresiona, deoarece încă nu bănuia nimeni că Vanga are harul prorocirii.
După ce şi-a pierdut vederea, Vangăi au început treptat să i se dezvolte alte simţuri. La scurt timp a început să-şi manifeste darul prezicerii şi clarviziunea. Uneori vorbea cu fiinţe invizibile celorlalţi, alteori intra în stări de transă şi spunea lucruri pe care în mod normal n-ar fi avut de unde să le ştie.
Avea capacitatea de a comunica cu cei morţi, spunea unde se află persoane dispărute, rezolva cazuri criminalistice, punea diagnostice care se dovedeau exacte, vindeca bolnavii folosind remedii din plante. Nepoata ei, Vanga Krassimira Stoianova, îşi aminteşte cum vorbea Baba Vanga cu morţii. “Mai întâi, simţea o arsură în vârful limbii. Apoi, nu mai era ea.
Cât vorbea cu sufletele celor decedaţi, nu se mai putea vorbi cu ea. Nu era uşor. În jurul omului care venea pentru a contacta o persoană decedata roiau multe suflete ale morţilor din familia acestuia. Baba Vanga spunea că se simte ca o poartă pentru spirite. Când un spirit nu-i răspundea, nu insista, spunând că a urcat “mai sus” şi nu trebuie rechemat”.
La 6 aprilie 1941, aşa cum prezisese Vanga, trupele germane au traversat graniţa iugoslavă. Faima sa de prezicătoare s-a răspândit şi numărul celor care o căutau a crescut. La 8 aprilie 1942 a vizitat-o chiar regele Bulgariei, Boris al III-lea. Între anii 1940-1950 a fost persecutată de comunişti, mai ales că la un moment dat prezisese moartea lui Stalin.
Serviciile speciale bulgare au fost multă vreme suspicioase cu privire la viaţa Vangăi, care era bănuită că ar fi spioană. Dosarul întocmit de serviciile secrete în anii ’70, semnalau sume uriaşe care se colectau la casa Vangăi: 90.000 de leva (moneda bulgară), o sumă uriaşă la acea dată. “Această femeie fără şcoală este o escroacă”, spunea raportul. Se propunea arestarea ei, însă multe personalităţi din partidul conducator care fuseseră la “vrajitoare” o apărau.
Spre exemplu, unul dintre aceşti…tovarăşi, pierduse o valiză cu documente de o importanţă majoră. Nici poliţia, nici serviciile speciale nu au dat de urma valizei, dar Vanga a “văzut-o”. De atunci, serviciile speciale au preluat-o pe Vanga şi, ca să nu mai existe suspiciunea că este escroacă, s-a stabilit o sumă fixă pentru vizitatori: 10 leva pentru bulgari, 50 de dolari pentru străini.
Bani pe care îi luau autorităţile, iar mai târziu specialiştii care au calculat cât a adus Vanga la bugetul Bulgariei, de-a lungul vieţii, au concluzionat că a adus peste 9 milioane de leva.
Fata lui Jivkov
De-a lungul timpului, Vanga a fost vizitată şi de importanţi şefi de state, care i-au cerut sfaturi. S-a vehiculat, de-a lungul vremii, că printre cei care apelau la sfaturile ei s-ar fi numărat şi cuplul Ceauşescu.
Dacă e să fim un pic ironici, în probabilitatea în care Ceauşescu ar fi apelat la ea, atunci nu a apelat când trebuia…Vanga a prezis de-a lungul timpului evenimente marcante pentru omenire cum ar fi cele de la Praga din 1968, din Liban din 1982, dezastrul de la Cernobîl, căderea URSS, scufundarea submarinului Kursk (previziune făcută cu 20 de ani înainte de producerea catastrofei) sau distrugerea turnurilor gemene din New York.
Ea spunea că „Lumea va suferi o mulţime de cataclisme şi necazuri mari se vor abate. Se va schimba însăşi conştiinţa oamenilor. Timpuri grele vor veni. Oamenii se vor împărţi după credinţa lor”, „Suntem martorii evenimentelor cutremurătoare ce vor modifica soarta şi destinul omenirii”. Pentru viitorul ceva mai îndepărtat a prevestit că „În Cosmos se va descoperi viaţa şi deodată va deveni limpede cum a apărut viaţa pe Pământ”, “În următorii 200 de ani oamenii vor intra în contact cu fraţii lor spirituali din alte lumi”.
Fata lui Todor Jivkov, Liudmila, care era interesată de ştiintele ezoterice, i-a făcut mai multe vizite Vangăi, şi a insistat ca ea să capete titulatura de “oficial de stat”, acordată în 1967.
În 1979, Vanga a avertizat-o pe Liudmila să aibă grijă când conduce, ca să nu aibă un accident de maşină, care ar putea să îi aducă moartea. Serviciul de pază şi protecţie a încercat să prevină orice accident, dar în zadar: accidentul s-a produs. Liudmila a supravieţuit, dar a murit doi ani mai târziu, din cauza complicaţiilor.
“Românii sunt oameni speciali”
Vanga nu a avut copii, însă a avut mai multi nepoţi din partea fraţilor şi a surorilor pe care i-a iubit mult şi i-a ajutat. Dintre toţi nepoţii, cea mai apropiată de ea a fost Diana Radneva, căreia Vanga i-a încredinţat, cu numai câteva zile înainte de a muri, o profeţie despre rolul poporului roman în procesul de evoluţie spiritual la nivelul întregii planete.
Conform biografilor, această profeţie a fost înregistrată pe banda de magnetofon, iar Vanga i-a indicat Dianei să dezvăluie aceasta profeţia la data de 24 ianuarie 2005, iar mesajul să ajungă în România. Înainte de a transmite mesajul, Vanga a spus: “Românii sunt oameni speciali şi cu toate că Dumnezeu i- a ales pentru o nobilă misiune, din nefericire, mulţi dintre ei nu mai cred în valorile lor naţionale.
De aceea, dacă acest mesaj – pe care am îndatorirea să-l transmit – le este adus de un străin, va fi mai bine primit de ei decât dacă l-ar primi de la unul de-ai lor. Eu transmit această veste care mi-a venit de Sus şi care va trebui dezvăluită în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005.
În cel mult o lună de zile, această profeţie să fie dusă aceluia la care voi face referire aici. Dacă nu se va putea ajunge la el, atunci să fie dată oamenilor din jurul lui. Să va ajute Dumnezeu!”. Iată mesajul: “În bucuria acestei lumi, în România va fi Acela care a fost promis lumii. Întreaga lume se va bucura de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii săi, până când va veni ceasul său. Putere de Sus el va avea! Pământul, Apa şi Focul îl vor ajuta. Odată cu începerea lucrărilor lui în această lume, minciuna va dispărea.
Acest lucru se va întâmpla în 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primul care îl va recunoaşte, va fi poporul său. Drept răsplată, va aduce acest popor pe înalte culmi ale desăvârşirii din această lume. Acest popor va fi un exemplu real pentru toate popoarele lumii. El nu va călări un cal real, ci unul de fier pe care singur îl va mânui”.
A treia lume de pe Pământ
Anul 2005 a trecut… Iar ceea ce a spus cu privire la România este îndoielnic şi sub semnul întrebării. Există multe controverse cu privire la profeţiile Vangăi, iar pe acestă temă s-a discutat mult de-a lungul timpului, atât în Bulgaria, cât şi în străinătate.
Se spune că atunci când avea clarviziuni folosea o pronunţie ciudată. În 1980, Vanga îi spunea Liudmilei Jivkova: “La schimbarea dintre ani, în august 1999 sau in anul 2000, Kursk va fi acoperit de apă şi întreaga lume va urmări întâmplarea”.

La vremea respectivă s-a crezut că este vorba despre oraşul Kursk şi lumea s-a panicat, dar în august 2000, submarinul nuclear Kursk a suferit un accident fatal, şi într-adevar întreaga lume a urmărit tragicul eveniment.
O altă predicţie, notată de nepoata ei, spunea: “Oroare! Oroare! Frăţia americană va cădea în urma unui atac cu păsări de oţel. Lupii vor urla în tufiş (“bush”) şi sânge nevinovat va curge”. “Frăţia” americană a fost atacată la 11 septembrie 2001, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.
Când vorbea despre viitor, vocabularul Vangăi era şi mai metaforic: vorbea despre făpturi străine de lumea noastră, de pe o planetă numită “Vamfim”, sau “a treia lume de la Pământ”.
Comunica telepatic
Înainte de a muri, la 11 august 1996, dată pe care şi-a prevăzut-o exact, se spune că ar fi transmis darul său asupra unei fetiţe oarbe din Franţa. Casele Vangăi au devenit muzeu, dar nu este permis nimănui să intre… Prof. Veliciko Dobrianov, de la Institutul de Sugestologie din Sofia (sugestologia este o ştiinţă care studiază posibilităţile de aplicare a sugestiei) a intervievat-o de multe ori pe Vanga şi i- a studiat convorbirile cu vizitatorii, pentru a determina mijloacele prin care ea primea informaţiile.
“Procesele verbale” ale acestor dialoguri au fost publicate în volumul “Fenomenul Vanga – studiu cantitativ”. Astfel, Dobrianov a consemnat 823 de mesaje transmise de Vanga, dintre care 445 s-au adeverit, 288 erau ambigue, iar 90 s-au dovedit incorecte. Capacitatea ei telepatică a fost de asemenea testată şi catalogată la valoarea de 0,7.
Un procent foarte mare, care dovedeşte că informaţiile Vangăi nu erau obţinute prin metode convenţionale. Dobrianov a conchis că: “Vanga poate comunica telepatic, fără întrebarile tipice, premergătoare, dar aceasta abilitate nu justifică toate trăirile sale. Este o combinaţie de mai multe puteri extrasenzoriale”…

EVZ.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu