20 oct. 2012

Rase extraterestre



Monstrul de la Flatwoods
 (sau Omul Care Seamănă cu o Bufniță) este o presupusă ființă extraterestră neidentificată despre care s-a raportat că a fost văzută în orașul Flatwoods din Braxton County, Virginia de Vest, SUA pe 12 septembrie 1952. Povestirile despre aceste creaturi sunt un exemplu al unei pretinse întâlniri apropiate de gradul al treilea. O poveste similară apare în filmul „The Fourth Kind” din 2009.


Grii entitate extraterestră





Grii (en. Greys) sunt ființe folclorice a căror existență este presupusă și promovată de cultura populară în cercurile ufologice, paranormale sau New Age, în ciuda faptului că existența lor nu este luată în considerare de către comunitatea științifică majoritară. Numiți astfel pentru culoarea presupusă a pielii lor, Grii sunt cei mai des asociați cu fenomenul de răpire extraterestră, în care reclamanții pretind că Grii sunt extratereștrii inteligenți care vizitează Pământul și efectuează în secret experimente medicale pe oamenii pe care i-au răpit temporar. Oamenii de știință cred că fenomenul răpirii este o experiență subiectivă reală, cu rădăcini în psihologie și în cultură, dar că aceste date nu furnizează dovezi credibile pentru a demonstra științific vizita extratereștrilor.






Un presupus cadavru al unui

 extraterestru din rasa Gri










Pitici parosi


La inceputul toamnei in anului 1954 a izbucnit un val de aparitii de O.Z.N.-uri in toata lumea. Din multimea rapoartelor, un numar insemnat se referea la ocupantii lor umanoizi, descrisi uneori ca niste fiinte pitice paroase. La 9 octombrie, de exemplu, trei copii francezi din mediul rural, pe patine cu rotile, au spus ca „o masina rotunda si lucioasa a coborat foarte aproape de noi. Din ea a iesit un fel de om inalt de patru picioare, care purta un vesmant negru ca sutana domnului preot. Avea cap si ochi mari. Ne-a vorbit, dar nu am priceput ce ne-a spus si am fugit. Cand ne-am oprit si am privit inapoi am vazut masina inaltandu-se cu viteza in vazduh”. Cinci zile mai tarziu, un miner francez a intalnit un umanoid mic si indesat, cu trup imblanit, precum si ochi supradimensionati, oblici, care ieseau din orbite. Purta caciula, avea nasul turtit si niste buze groase.
La inceputul lunii decembrie, relatari provenite din Venezuela semnalau intalniri in timpul noptii cu pitici parosi inalti de trei picioare si cu predispozitii agresive. Cu un asemenea prilej, petrecut – se spune – la 10 decembrie, patru asemenea fapturi s-au ivit dintr-un O.Z.N. care plutea deasupra solului si au incercat sa rapeasca un tanar. Tovarasul acestuia avea o pusca (amandoi iesisera la vanatoare) si l-a lovit in cap cu patul armei pe unul din agresori. Patul pustii s-a rupt ca si cand ar fi lovit o stanca. Cei doi tineri, cu vanatai si zgarieturi si evident speriati au povestit la politie patania. Noua zile mai tarziu, la Valencia, un jocheu care se antrena in timpul noptii, a spus ca a vazut sase pitici parosi care carau si incarcau bolovani intr-un O.Z.N. aflat in apropiere. Cand l-au observat, unul din ei a lansat o fasie de lumina violeta paralizandu-l in timp ce incerca sa fuga. Politia a descoperit urme de pasi la fata locului. „Nu pareau a fi urme nici de fiinte umane, nici de animale”, au spus politistii.
Relatari despre intalniri cu O.Z.N.-uri s-au facut pana in zilele noastre, dar piticii parosi au disparut de pe scena catre sfarsitul anului 1954 si nu au mai fost, ori – cel putin – nimeni nu a mai comunicat ca i-ar fi vazut











Kelly-Hopkinsville


umanoizi mici, verzui-argintii



Întâlnirea cu Kelly-Hopkinsville, este, cunoscută sub numele de cazul spiriduși Hopkinsville și într-o măsură mai mică, Kelly Green Men este numele dat de o serie de incidente presupuse  întâlniri cu ființe extraterestre. Acestea au fost raportate în toamna anului 1955, cel mai faimos și bine-mediatizat a fost în jurul unri ferme rurale, aparținând familiei Sutton, care a fost situat în orăselul Hopkinsville, statele Unite ale Americii.   Membrii a două familii de la ferma pretind că au văzut creaturi neidentificate și  lumini pe cer cât și sunete ciudate.   Cu toate acestea, evenimentele sunt considerate ca fiind unul dintre cazurile cele mai semnificative, bine-cunoscute și bine documentatate  în istoria incidentelor OZN, și un studiu aprofundat în Ufologic. 








Mici umanoizi verzi
























Extratereștrii nordicci


Sunt o presupusă rasă extraterestră care a fost descrisă de contactacti și de unii  ufologi ca fiind asemănători unor nordici-
scandinavi.Extratereștrii nordici au fost descriși ca fiind ființe binevoitoare sau chiar "magice", care doresc să observe și să comunice cu oamenii. Contactații au spus că nordicii sunt preocupați de mediul înconjurător sau de perspectivele de pace în lume și că transmit mesaje telepatic







Reptilienii



Reptilienii (numiți și reptiloizi; engleză Reptilians sau draconieni) sunt o presupusă rasă (sau mai multe) umanoidă extraterestră cu caracteristici de reptilă care joacă un rol proeminent în literatura științifico-fantastică, ufologia modernă și în teoria conspirației. Relatările despre răpiri extraterestre pretind uneori un contact cu creaturi reptiliene. Unul dintre primele rapoarte de acest tip a fost acela din Ashland, Nebraska al ofițerului de poliție Herbert Schirmer, care pretinde că a fost luat la bordul unui OZN în 1967 de către ființe umanoide cu un aspect ușor reptilian, care purtau o emblemă cu un șarpe înaripat pe partea stângă a pieptului. Conceptul de reptilieni pe Pământ a fost popularizat de David Icke, un teoretician al conspirației care crede că un popor de reptilieni ce-și pot schimba forma controlează lumea noastră luând înfățișare de oameni și câștigând puterea politică cu scopul de a manipula societatea umană. David Icke a afirmat în repetate rânduri că mulți dintre liderii mondiali sunt reptilieni sau sunt posedați de către reptilieni în încercarea acestora de a obține puterea pentru a conduce rasa umană   Răpire extraterestră
Relatările privind răpirile extraterestre invocă uneori contactul cu creaturi reptiliene.Unul dintre cele mai timpurii rapoarte a fost cel al ofițerului de poliție Herbert Schirmer din Ashland, Nebraska, care pretinde că a fost luat la bordul unui OZN în 1967 de către ființe umanoide cu un aspect ușor reptilian și care aveau embleme cu un "șarpe înaripat" pe partea stângă a pieptului.
David Icke
Potrivit scriitorului britanic David Icke, reptilieni umanoizi de cca. 1,5 - 3,7 metri înălțime, băutori de sânge, schimbători de formă, veniți din sistemul stelar Alpha Draconis, care se ascund în baze subterane, sunt forța din spatele unei conspirații la nivel mondial împotriva umanității. El susține că majoritatea liderilor lumii au legături strânse cu acești reptilieni, inclusiv George W. Bush din Statele Unite sau regina Elisabeta a II-a Regatului Unit Teoriile conspirației dezvoltate de Icke au suporteri în 47 țări și el ține frecvent prelegeri în toată lumea. Scriitorul american Vicki Santillano a clasat ideea că "umanoizi reptilieni ne controlează în întregime" ca fiind unul dintre cele mai populare 10 teorii ale conspirației
Politică
În lupta strânsă din 2008 privind Alegerile pentru Senatul SUA dintre comentatorul politic Al Franken și senatorul în funcție Norm Coleman, unul dintre buletinele de vot contestate de către Coleman a inclus un vot pentru Franken cu „Poporul Șopârlă” scris de mână în spațiul pentru alți candidați. Lucas Davenport, care a susținut mai târziu că este autorul acestei glume, a spus: „Eu nu știu dacă ați auzit de teoria conspirației privind Bărbații Șopârle; un prieten de-al meu, nu ne-au plăcut candidații, astfel încât mai întâi aveam de gând să scriem în revoluție, pentru că am crezut că era bine și la obiect. Și apoi, ne-am gândit că Poporul Șopârlă ar fi chiar amuzant.
Interpretări sceptice
Scepticii care aderă la ipoteza psihosocială [a originii] OZN-urilor susțin că mitul "reptilienilor" are ca bază [mini]serialul de televiziune științifico-fantastic V care a difuzat prima oară în 1983.
În V, presupuse ființe pașnice extraterestre numite "Vizitatori", care apar sub formă umană, ajung pe Pământ în farfurii uriașe care zboară și inițiază primul contact. De fapt, Vizitatorii poartă măști care le ascund formele lor adevărate. În forma lor naturală, ei se aseamănă cu reptile umanoide și mănâncă mamifere vii. Vizitatorii declanșează o invazie extraterestră ascunsă prin care subminează subtil modul de viață, în special pe cel american. Creatorii seriei au realizat acest lucru ca pe o alegorie a fascismului. O refacere a seriei a fost difuzată în premieră în 2009 - 2011
Este posibil ca un articol din 1934 apărut în Los Angeles Times să fi stat la originea acestor convingeri. Articolul relata faptul că un inginer minier geofizician a susținut că a descoperit o serie de labirinturisubterane sub Los Angeles formând un oraș subteran construit de o rasă avansată de Oameni "Șopârlă" ca să scape de catastrofele de la suprafață cu cca. 5.000 de ani în urmă. Cu toate acestea, în anii care au urmat acest articol a rămas obscur, chiar și printre susținătorii teoriei conspirației.