16 nov. 2012

Ce proiecte SF au pustii geniali din tara noastra


Copiii romani care vor schimba lumea.  Protv AdCea mai COOL scoala din Romania isi prezinta prima promotie. Cea mai interactiva scoala online din Romania, Cool School, isi prezinta prima promotie: 20 de tineri talentati, hotarati sa schimbe lumea.

Juriul Tech School a evaluat din nou proiectele inscrise pe TechSchool.ro din data de 20 iunie si i-a ales pe cei care pot schimba cu adevarat viata de zi cu zi a oamenilor, cu ajutorul tehnologiei!
Avem clasamentul celor 20 de proiecte castigatoare! Fiecare dintre copii primeste un loc la evenimentul Cool School! Pe langa cele 20, exista si 10 proiecte de rezerva.







Hunor-Chris Bocz este unul dintre tinerii care au impresionat. Ideea lui, TechHome, presupuneimbunatatirea confortului din locuinte prin introducerea tehnologiilor inteligente. Hunor vorbeste de control si sinteza vocala, geamuri automatizate, stropirea automata a florilor, roboti care sa faca curat, sisteme inteligente antifurt si multe altele. Mai multe despre proiectul lui, pe site-ul TechSchool.












Constantin Voiniciuc a gandit RoboHand. Toate cele 5 degete sunt controlate, astfel ca mana robotica e capabila sa faca exact aceleasi miscari pe care le face mana celui care o comanda. Sistemul va fi modificat pentru a primi Wi-Fi si comenzi vocale. Proiectul lui Constantin pe larg, aici.








Al treila proiect care a impresionat juriul este cel realizat de Costin-Valeriu Costea: un tricou care iti incarca telefonul mobil. Doua panouri solare, legate in serie, sunt conectate la un acumulator aflat intr-un buzunar ascuns. Proiectul lui este descris aici.




Lista completa a celor mai bune proiecte se afla pe TechSchool.ro.
Pe castigatori ii asteapta intalniri cu oameni incredibili, dar si provocari de gandire, multa distractie si o misiune importanta!
Sursa: Tech School


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu