24 oct. 2012

OZN-uri survoleaza Manhattan-ul!


De la cititori: OZN-uri survoleaza Manhattan-ul!
OZN-TERRA
Partea centrala a orasului New York a fost survolata in ziua de 2 decembrie 2010, in jurul orei 13:00, de un obiect stralucitor care s-a putut vedea extrem de bine din Manhattan.


Nu parea sa fie niciun fel de aeronava, civila sau militara, si nu se comporta ca un balon meteorologic, zburand rectilinear, la diferite viteze. Febra OZN a cuprins locuitorii orasului, care au blocat toate liniile telefonice, chemand, cu miile, autoritatile locale si federale.

Reporterii de la ziarul Daily News si o multime de camere de televiziune au urmarit acest OZN, pentru vreo 20 de minute, dupa care a disparut rapid.

In cazul in care se lanseaza sonde meteorologice, protocolul stabilit prin lege cere ca institutia care o face sa anunte toate organele locale si federale, politia, seriful, Federal Aviation Administration (Administratia federala de aviatie) si presa, pentru a preveni isteria de masa care s-a produs, anterior, in ocazii similare, cand o buna parte a orasului a fost blocata total de oameni care "asteptau sfarsitul lumii".

Toate organele de competenta au afirmat ca nu au primit niciun fel de informatii privind lansarea unui balon meteorologic. FAA si NASA au reiterat ca acel OZN nu le apartine lor.

Imediat, traficul mesajelor pre Twitter s-a intetit. Mii de colaboratori au legat acest fenomen de predictiile unui fost ofiter NORAD, North American Aerospace Defense Command, (Comandamentul apararii spatiului aerian nord american), acum pensionar, care a scris o carte despre OZN-uri, prin prisma propriei experiente. In cartea "Strictly secret: UFO" (Secret strict: OZN), colonelul Mark Davis prezice ca intre datele de 13 octombrie si 15 decembrie, ale acestui an, New York-ul va fi vizitat, din nou, de OZN-uri. Prezicerea lui se baza pe observarea periodicitatii acestor "vizite" pe continentul nord american.

Pentru a pune in pespectiva realitatea OZN-urilor, voi mentiona ca in 1999, Secretarul General al ONU Kofi Annan a numit-o pe savanta indoneziana, Mazlan Othman, directoarea lui UNOOSA (United Nations Office for Outer Space Affairs - Biroul ONU pentru afacerile extraterestriale) cu rangul de ambassador.

O multime de zvonuri din media americana fac aluzie la necesitatea studiului OZN-urilor, pentru care presedintele Obama s-ar fi decis sa numeasca un "ambasador" pentru afacerile cu extraterestii. Candidatii de frunte pentru aceasta pozitie s-ar parea sa fie omenii de stiinta Jeff Peckman si Michael Salla.

Ziarul New York Times se intreaba, cu jumatate de gura: "Unde ar prefera extraterestii sa gaseasca cladirea Ambasadei Pamantului? In spatiu, sau pe Pamant?"

Indiferent de originea OZN-ului din New York, o multime de salariati au profitat de situatie. Din moment ce li s-a permis sa iasa din birouri, in strada, sa fotografieze OZN-ul, multi au ales, in schimb, sa mearga sa faca cumparaturi de Craciun.

O mica vizita pe Internet poate convinge pe oricine ca acest fenomen de survolari de OZN este real si nu are de a face nimic cu "imaginatiile bolnave" ale unor reporteri, cu care e adesea asociat.

Intre anii 1883 si 2010 sunt mentionate in surse documentare oficiale si jurnalistice 1950 de OZN-uri in diverse parti ale lumii. Aceasta inseamna, in medie, peste 15 aparitii pe luna. Dar daca se tine seama de faptul ca exista regiuni enorme in Africa, Asia si Australia, de unde nu se pot primi astfel de rapoarte, numarul OZN-urilor poate fi cu mult mai mare. Datele dinaintea anului 1883 nu sunt deloc consistente, subiectul OZN fiind ignorat in presa vremii, cu foarte putine exceptii. Cronici si date plauzibile, din antichitate si din evul mediu, incluzand Biblia, demostreaza continuitatea acestui fenomen.

Reporterul unui post de TV din New York City, aratand telespectatorilor imaginile culese cu ocazia vizitei acestui OZN, se aventuraza sa explice frecventa acestor "vizitatori extraterstri" printr-o actiune exploratorie pe Pamant: "In cautare de forme biologice de viata inteligenta. Din moment ce n-au gasit asa ceva, continua sa caute cu determinare. Asta-i secretul OZN!"