8 nov. 2012

Robert Friend, colonel (r.) al Forţelor Aeriene Americane, este de părere că oamenii de ştiinţă ar trebui să continue cercetarea misterului din jurul OZN-urilor.


OZN-TERRA
Proiectul "Blue Book" este un demers al armatei SUA
Fostul director al proiectului "Blue Book", Robert Friend, colonel (r.) al Forţelor Aeriene Americane, este de părere că oamenii de ştiinţă ar trebui să continue cercetarea misterului din jurul OZN-urilor.

Proiectul "Blue Book" este un demers al armatei SUA, care studiază farfuriile zburătoare.
În 1958, Friend a fost desemnat să conducă "Blue Book" şi misiunea lui era să determine dacă OZN-urile reprezintă o ameninţare pentru siguranţa naţională şi dacă acestea pot reprezenta obiectul unui studiu ştiinţific. 

"La prima analiză, am scris două rapoarte în care am recomandat ca OZN-urile să fie puse sub atenţia unei alte agenţii specializate, capabilă să studieze rezultatele obţinute", a spus colonelul într-o întânire a fostelor cadre militare, preocupate de studiul OZN. Întrevederea a avut loc în Las Vegas, după cum relateză Huffington Post.

Acum, în vârstă de 92 de ani, Friend spune că a intervievat mai mulţi piloţi militari, care au avut întâlniri bizare, cu obiecte zburătoare neidentificate. În ciuda faptului că au fost confirmate peste 700 de astfel de "întâlniri aeriene", şi s-au realizat peste 12000 de rapoarte, proiectul "Blue Book" a fost închis în 1969. 
Concluzia oficială a fost că OZN-urile nu reprezintă o ameninţare reală asupra Statelor Unite. Dar colonelul Friend, care a condus proiectul până în 1963, nu a fost de acord cu ceea se declarase ofocial.

În timpul mandatului său, Friend a încercat în zadar să mute problema OZN-urilor la Agenţia Proiectelor Avansate de Cercetare în Apărare, dar şi către nou înfiinţata NASA.
"Da, cunosc mai multe persoane care sunt de părere că OZN-urile au origine extraterestră. Şi eu cred la fel, după atăţia ani, că există forme de viaţă inteligentă, undeva în cosmos", a precizat Friend.

Iată mai jos un interviu din 1988, cu purtătorul de cuvînt al "Blue Project", Col. William Coleman.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu