10 nov. 2012

Originea extraterestra a vietii pe Terra,


Oamenii de stiinta din Europa si Statele Unite ale Americii au confirmat originea extraterestra a vietii pe Terra, origine datorata unor materiale genetice primitive descoperite in fragmentele de meteoriti, se arata intr-un studiu citat de ScienceDaily.

Descoperirea cercetatorilor arata ca materia prima care a stat la baza primelor molecule de ADN si ARN vine din spatiul extraterestru. Acestia au reusit sa identifice molecule de uracil si xantine, asa numitele nucleobaze, in ramasitele meteoritului Murchison, prabusit in Australia in 1969. Astfel de molecule sunt, in acceptiunea oamenilor de stiinta, precursoarele moleculelor de ADN si ARN.

Mark Septhon, unul dintre coautorii studiului afirma ca in urma cu circa 4,5 miliarde de ani, o ploaie de meteoriti asemanatori cu Murchison a cazut asupra Terrei, lasand cantitati imense de componente necesare vietii.
 

Chiar daca au existat si sceptici care au afirmat ca asemenea componente au fost descoperite in meteoriti datorita impactului pe care l-au avut cu solul Pamantului, cercetatorii au demonstrat ca nucleobazele in cauza contin o forma de carbon care nu exista decat in spatiul extraterestru, prin urmare, acestea nu puteau veni decat din afara Terrei.

Sursa:ScienceDaily

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu