21 nov. 2012

În Franţa există un munte despre care se crede că este singurul loc din lume care va supravieţui Apocalipsei din 2012


Teama că sfârşitul calendarului maya prezice sfârşitul lumii pe data de 21 decembrie 2012 a căpătat amploare în ultimii ani. Mai puţin cunoscut este faptul că în Franţa există un munte despre care se crede că este singurul loc din lume care va supravieţui Apocalipsei. Este vorba despre vârful Bugarach, aflat în sudul Franţei. Potrivit speculaţiilor care circulă pe internet, în interiorul muntelui există un lac ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Adepţii mișcării
„Noua Eră“ sunt convinşi că în ziua respectivă OZN-ul va decola într-o lume nouă, luând cu sine pe oricine se va afla pe munte. Alţii spun că în decembrie 2012 poarta spre Lumea de Dincolo se va deschide, informează dailymail.co.uk.
Pentru a putea preveni o eventuală isterie, autorităţile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte.
În plus, o sută de poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a asigura paza micului sat aflat la poalele muntelui, în care locuiesc 200 de persoane. Ei vor interzice accesul în sat, dacă numărul vizitatorilor va fi prea mare.
„Ne aşteptăm să fim vizitaţi de mulţi oameni, mai ales de curioşi. În plus, ne aşteptăm la mulţi jurnalişti“, a declarat prefectul Eric Freysselinard.
Calendarul maya este alcătuit din 18 luni şi 20 de zile, plus „wayeb“, o lună sacră de cinci zile. „B’aktun“ este unitatea cea mai lungă din acest sistem şi echivalează cu 400 de ani. Marele ciclu conţine 13 B’aktun, adică 5.200 de ani.
Civilizaţia maya, localizată în nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul în intervalul cuprins între anii 250 e.n. şi 900 e.n., ce a fost urmat de o perioadă de declin, până în anul 1200 e.n. (perioada postclasică), şi a dispărut definitiv după cucerirea spaniolă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu