8 nov. 2012

Astronauţii NASA aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională îşi pot exprima opţiunea la alegerile prezidenţiale din SUA




Foto: nasa.gov
Astronauţii NASA aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională îşi pot exprima opţiunea la alegerile prezidenţiale din SUA cu toate că se află în spaţiul cosmic, în ceea ce poate fi denumit, pe bună dreptate, cel mai inedit mod de votare. 


Aflaţi la sute de kilometri deasupra Pământului, astronauţii NASA îşi pot exprima votul prin intermediul unei versiuni digitale a buletinului de vot. Odată completat, buletinul este trimis la Centrul de Comandă din Houston. 

Este vorba despre un buletin de vot securizat care este trimis direct către autorităţile americane” explică Jay Bolden, purtătorul de cuvânt al Centrului Spaţial Johnson din Houston, citat de Discovery News.

Sistemul a fost implementat cu ajutorul unei legi emise în 1997 de legislatorii din Texas. Aproape toţi astronauţii NASA locuiesc în apropiere de Houston.

Sistemul a fost utilizat pentru prima oară de David Wolf care, la respectivul moment, se afla la bordul Staţiei Spaţiale ruseşti Mir.

Printre cele şase persoane de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale se află doi americani, comandantul Sunita Williams şi inginerul Kevin Ford

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu