27 oct. 2012

Rapiri OZN introducere


In noaptea de 15 octombrie 1957, Antonio Villas Boas, student la drept si ulterior un avocat respectat, ara cu tractorul pe ogorul parintilor sai de pe o campie braziliana. In apropierea sa a aterizat o nava din care au coborat niste omuleti. Antonio a vrut sa fuga, dar tractorul nu mai raspundea la comenzi.
El insusi a fost paralizat, urcat in nava, ametit se pare cu un drog si adus in situatia de a avea o experienta sexuala cu o creatura feminoida, dupa care a fost lasat sa plece, iar nava si-a luat zborul.
Antonio a avut nevoie in perioada urmatoare de ingrijiri medicale. Oricat de bizara a fost aceasta istorie, eroul ei a sustinut-o cu tarie pana la moartea sa, survenita acum cativa ani.
In noaptea de 19 septembrie 1961, sotii Betty si Barney Hill se intorceau din Canada, cu masina, catre locuinta lor din Portsmouth (New Hampshire - S.U.A.). In muntii White Mountains o lumina a inceput sa-i urmareasca apoi s-a apropiat tot mai mult. La una dintre opriri, obiectul a ajuns la nici 30 de metri. Era imens. Braul luminos s-a dovedit a fi de fapt un sir de ferestre, indaratul carora se vedeau niste siluete omenesti. De groaza cei doi au urcat in masina si au demarat. La un moment dat au auzit un sunet ca dintr‑un diapazon, dupa care au simtit amandoi ca ii cuprinde un somn cumplit... Si-au revenit cu aproape 60 de mile mai la sud. Nici unul dintre ei nu-si aducea aminte ce s-a intamplat intre timp. Cand au ajuns in sfarsit acasa, in Portsmouth, mijeau deja zorile. Ceasul din casa arata ora cinci. Si-au dat seama ca s‑au pierdut cel putin doua ore, fara sa inteleaga cum.
In perioada urmatoare amandoi s-au simtit foarte rau si s-au adresat dr. Benjamin Simon, cunoscut neuropsihiatru din Boston. Suspectand ca la izvorul acestei stari se afla o trauma psihica refulata, de care subiectul nu-si mai aduce aminte, dr.Simon propune efectuarea unor sedinte de regresie hipnotica. Aceasta metoda ajuta martorii sa-si reaminteasca unele detalii pe care nu si le amintesc constient, fiind utilizata de mult timp, atat pentru a descoperi traume psihice ascunse, in vederea vindercarii unor nevroze, cat si de politie, ca un ajutor in identificarea infractorilor. Regresia s-a efectuat cu cei doi soti separat si a fost inregistrata pe banda magnetica. Pentru a nu se influenta, continutul benzilor a ramas tot timpul secret chiar si pentru cei examinati. Cei doi au fost sugestionati ca dupa trezire sa nu-si aminteasca cele revelate sub hipnoza.
A iesit astfel la iveala ca masina lor a fost blocata de sase indivizi, cei doi au fost obligati sa intre in nava, fiind condusi intr-un soi de sala de operatie, plina cu aparate neobisnuite, unde au fost supusi unor examinari medicale. Fapturile erau de doua tipuri, dar aveau cu totii o piele lucioasa, de un gri-albastrui palid, complet lipsita de par, o infatisare mongoloida, ochi mari ca de pisica plasati oarecum lateral, asigurand o vedere pe un unghi mai mare decat la oameni. Gura era o simpla taietura orizontala lipsita de buze. Unii, intre care era si cel ce parea a fi seful, erau inalti de circa 1,50 metri. Ceilalti, care pareau ca fac activitati subalterne, erau cam de 1,20 metri.
Barney a fost dezbracat, intins pe o masa, i s-a pus in poala un soi de clopot si a suportat examinari penibile cu niste aparate ciudate. Betty isi aducea aminte ca aratarile au asezat-o pe un scaun, apoi au explorat-o, tot cu ajutorul unor aparate, i-au recoltat probe de par, unghii, descuamari ale pielii; i s-au examinat ochii, gura, dintii, urechile. La un moment dat, un ac mai lung decat oricare pe care l-a vazut vreodata, ii este infipt in ombilic. Ea incepe sa tipe ca o doare. I se explica faptul ca e un simplu test de sarcina. Betty spunea ca seful i s-a adresat in englezeste, in timp ce Barney vorbea doar de comunicare telepatica. La sfarsit amandoi au fost sugestionati sa uite tot ce li s-a intamplat. Dupa aceasta au fost condusi amandoi la masina.
Cazul Betty si Barney Hill a fost intens mediatizat. John Fuller l-a descris in cartea The Interrupted Journey (1966), luata imediat in deradere datorita continutului sau, desi unele detalii nu au fost incluse in text, fiind considerate prea socante. Testele la care au fost supusi, repetate ori, au confirmat sinceritatea si sanatatea mintala a sotilor Hill.
Herbert Schirmer, un politist din Ashland (Nebraska), patruland in noaptea de 3 decembrie 1967, la ora 2.00, a vazut un obiect luminos, ovoidal, asezat pe sosea. Cand s-a apropiat, obiectul a decolat si a disparut. Intors la post, a constatat ca era cu jumatate de ora mai tarziu decat ar fi trebuit sa fie. Supus regresiei hipnotice a rezultat ca si el fusese rapit, dar amintirea rapirii i s-a sters din memorie.
Ulterior s-a aflat ca intre anii 1966 si 1972 au fost depuse alte 27 rapoarte de rapiri, dar s-a preferat ca acestea sa fie ignorate.
In seara zilei de 11 octombrie 1973 la Pascagoula (Mississipi), doi muncitori Charlie Hickson si Calvin Parker, pescuiau pe malul unui rau. In jurul orei 19.00, a coborat la 10 metri de ei un obiect oval cu diametrul cam de 30 de metri din care tasneau lumini albastre si din care au iesit trei creature, plutind spre ei fara sa atinga pamantul. Inalti de circa un metru si jumatate, aveau o piele cenusie si zbarcita, capul plesuv, infatisare de roboti. In loc de urechi si nas aveau un soi de excrescente ascutite, mainile se terminau in clesti ca de rac. Creaturile i-au paralizat pe martori si i-au dus in nava, unde a urmat o examinare medicala. Dupa circa 25-30 de minute cei doi au fost dusi inapoi in locul de unde au fost rapiti, dupa care vehiculul a disparut aproape instantaneu.
Hickson si Parker – terorizati – s-au dus direct la serif. S-a efectuat o ancheta politieneasca in toata regula. Ulterior s-au efectuat anchete indelungate, inclusive cu Prof.Dr. James Harder de la Universitatea Berkeley (California) si Prof. Dr. J. Allen Hynek de la Universitatea din Evanston (Illinois), apoi  sedinte de regresie hipnotica, examinari cu detectorul de minciuni etc., dar in declaratiile celor doi nu a aparut nici o fisura. Cazul a beneficiat de o intensa mediatizare, determinand, pentru prima data, o schimbare de optica la nivelul marelui public, dar si al specialistilor.
Langa localitatea Heber (comitatul Navajo, Arizona - S.U.A.), in seara zilei de 5 noiembrie 1975 sapte muncitori forestieri se intorceau intr-o camioneta spre casele lor din Snowflake. Pe la ora 18.15, in timp ce treceau prin padure, au zarit intr-un luminis, la circa 20 de metri, un obiect discoidal auriu, luminos, aparent metalic, cu diametrul de 5-6 metri, grosimea de 3 metri si un mic dom in varf, plutind la cca cinci metri de sol. Soferul a oprit, iar Travis Walton, de 22 ani, a coborat si s-a apropiat de disc. Ceilalti strigau in acest timp la el sa se intoarca, dar o raza verde-albastruie l-a izbit pe Walton peste fata si piept, facandu-l sa cada...
Colegii, isterizati, au pornit camioneta indepartandu-se in viteza. Apoi, cuprinsi de remuscari, s-au intors la locul incidentului, dar OZN-ul disparuse si nici tovarasul lor nu era nicaieri. Ajunsi in Snowflake, au alertat seriful. Mai multi barbati s-au intors in padure, reluand cautarile. A doua zi au revenit cu circa cincizeci de oameni, unii calari, sau in automobile de teren iar in final si cu un elicopter; fara succes. Intre timp politia a ajuns la concluzia ca cei in cauza l-au ucis pe Walton. Drept urmare a fost adus un detector de minciuni si au inceput interogatoriile. Dar toti cei sase au dat raspunsuri concordante; iar la cinci dintre ei depozitiile au fost sustinute si de detector.
In seara zilei de 10 noiembrie Walton a reaparut, sunandu-si sora de la un telefon public din afara orasului. Era confuz, infricosat, a slabit intre timp zece kilograme, dar nu arata ca cineva care a ratacit timp de cinci zile prin padure.
Supus interogatoriului, atat de catre oficialitati, cat si de cercetatori ai fenomenului OZN, a povestit ca dupa ce a fost lovit de raza si-a pierdut cunostinta. Cand si-a revenit zacea pe spate  pe un soi de masa si era cercetat de trei omuleti cenusii fara par, avand un craniu imens, barbie fina, un nas cu nari minuscule, urechi degenerate, buze aproape inexistente. Ochii, hipnotici, aminteau de cei ai pisicilor. La urletele si agitatia lui Walton cei trei au iesit din incapere, dar dupa scurt timp e luat in primire de un barbat inalt de circa 1,90 metri, cu o constitutie atletica, perfect uman. Avea parul aspru, drept, de culoarea nisipului, ochii-i erau stralucitori, de culoare caprui-aurie; pe fata smeada nu se vedea nici o urma de barba sau mustata. Nu purta nici o arma sau alt obiect. Walton i-a adresat cateva intrebari dar strainul parea ca nu-l intelege.
De aici amintirile lui Walton devin cetoase, unele detalii fiind scoase la iveala ulterior, cu ajutorul regresiei hipnotice. Vede intr-un hangar alte doua sau trei “farfurii zburatoare”, intalneste alti trei indivizi asemanatori cu insotitorul sau. Erau doi barbati si o femeie, foarte bine facuti. Semanau intre ei de parca ar fi fost frati. Walton incearca din nou sa puna intrebari, dar rezultatul este acelasi – tacere si zambete prietenoase. A fost apoi apucat de brate si, in ciuda rugamintilor si protestelor sale, i s-a pus pe fata o masca, asemanatoare mastilor de oxigen, iar el a simtit cum puterile il parasesc si totul in jur se intuneca. Urmatorul lucru de care isi amintea a fost ca zacea pe burta, noaptea, pe marginea unei sosele in apropiere de Heber. Intorcand capul, a mai apucat sa zareasca, foarte aproape, un OZN cu diametrul de vreo 15 metri plutind deasupra carosabilului si tasnind apoi vertical si fara zgomot spre cer.
Walton a fost testat cu detectorul de minciuni, supus regresiei hipnotice, examinat de psihiatri, ca si de cunoscuti investigatori OZN. Concluzia a fost ca, poate cu exceptia unor amanunte, istoria trebuie acceptata ca reala...