28 oct. 2012

OZN pe fundul Mării Baltice


ozn-terra pe fundul Mării Baltice,
Un obiect misterios descoperit în 2011 pe fundul Mării Baltice, despre care unii spun că ar fi un OZN prăbuşit pe
Terra, a generat noi controverse în rândul oamenilor de ştiinţă, după ce a fost cercetat, analizat şi filmat de o echipă de scafandri suedezi.


Obiectul misterios este acoperit cu funingine, are câteva "mici şemineuri" şi se află la capătul unei piste de aterizare ce are o lungime de circa 300 de metri. Obiectul neidentificat are o înălţime cuprinsă între 3 şi 4 metri, este curbat pe margini, semănând cu o ciupercă. Are un diametru de 60 de metri şi prezintă o gaură ovală deasupra, care duce în interior. Acea gaură este înconjurată de o formaţiune stâncoasă pe care savanţii nu pot să şi-o explice. 

Rocile sunt acoperite cu o substanţă care seamănă cu cenuşa, iar acest detaliu i-a uluit pe experţi.Scepticii se aşteptau ca misiunea scafandrilor suedezi să infirme teoriile despre natura extraterestră a obiectului de pe fundul Mării Baltice. Însă, expediţia suedeză care a cercetat obiectul a revenit la suprafaţă cu mai multe întrebări decât răspunsuri - şi fără nicio soluţie pentru misterul care înconjoară originea obiectului. 

Scafandrii suedezi spun că obiectul seamănă cu celebra navă Millenium Falcon din filmele francizei "Războiul stelelor". "La început, am crezut că era doar piatră, dar acolo este altceva", a spus scafandrul Peter Lindberg într-o declaraţie de presă. În centrul obiectului, care are un diametru de 60 de metri, se află "o gaură ovală care duce în interiorul său, prin partea de sus", a explicat Lindberg. 

Înconjurând acea gaură, scafandrii au descoperit o formaţiune de roci bizare. Ei spun că acele roci seamănă cu "mici şemineuri", iar "pietrele sunt acoperite cu ceva care se aseamănă cu cenuşa". 

"Nu pot să explic ceea ce am văzut, am coborât acolo pentru a găsi răspunsuri, dar ne-am întors la suprafaţă cu şi mai multe întrebări", a adăugat el, citat de Mediafax.
ozn-terra pe fundul Mării Baltice,
ozn-terra pe fundul Mării Baltice,